indexEINDE VAN VASTE MEDEWERKING AAN BRABANT CULTUREEL

In de periode 1999-2001 was Albert Hagenaars de enige redacteur van Brabant Literair, onderdeel van het maandblad Brabant Cultureel. BL verscheen als katern van het hoofdblad.
Door het wegvallen van subsidies per 1 januari 2013 als gevolg van de financiŽle crisis verdween het tijdschrift, dat al 61 jaar berichtte over de culturele stand van zaken in de provincie Noord-Brabant.

Vrijwel meteen werd besloten dat Brabant Cultureel hoe dan ook moest doorgaan. In mei 2013 werd een digitale versie gelanceerd. Op uitnodiging van de nieuwe redactie werd Albert Hagenaars opnieuw redacteur van Brabant Literair, ditmaal samen met Muriel Boll, Olaf Douwes Dekker, Lauran Toorians en Jace van de Ven.

Camiel Hamans organiseerde in de zomer van dat jaar een kennismakingsbijeenkomst voor alle betrokkenen in zijn tuin in Breda.
Eerste bijeenkomst van het nieuwe bestuur en de redacties van zowel Brabant Cultureel als Brabant Literair. Foto: Siti Wahyuningsih, mei 2013.


Albert Hagenaars schreef niet alleen literaire recensies maar vroeg ook aandacht voor activiteiten van groepen en organisaties in andere genres bijvoorbeeld het kunstenaarscollectief Synapsz.

In het voorjaar van 2018 stopte hij als redacteur en niet veel later ook als vaste medewerker. In totaal leverde hij 23 artikelen aan Brabant Cultureel

Hieronder staan in trefwoorden de links naar zijn bijdragen. De volgorde is chronologisch.EWOUD SCHEIFES

HANS VAN DE WAARSENBURG

JAN RUWARD

FRANS MELSEN

FRANS MINK

PIEN STORM VAN LEEUWEN

CULTURELE ORGANISATIE 'LOKAAL VERHAAL'

FRANS AUGUST BROCATUS

MARIJKE VAN HOOFF

HERBERT MOUWEN

NIEUWE BEELDENTUIN IN BERGEN OP ZOOM

MEREL MORRE

ANTON KORTEWEG

ASTRID LAMPE

KREEK DAEY OUWENS

ERIK MENKVELD

KUNSTCOLLECTIEF SYNAPSZ

MARTIJN BENDERS

CATHARINA BOER, KEES VAN MEEL EN ROB VAN UDEN

MARTIN HULSENBOOM / PAUL VERLAINE

SCHRIJVERSCOLLECTIEF SCHRIJVEN & SCHRAPPEN

BOEKHANDEL VAN DER KREEK

HARRIE SCHALKEN / GRAFISCH MUSEUM IN DEN GROENEN ZONCK

 


index