index

OPNIEUW REDACTEUR BIJ BRABANT CULTUREEL

In de periode 1999 – 2001 was Albert Hagenaars gastredacteur van Brabant Literair, onderdeel van het maandblad Brabant Cultureel. Door het wegvallen van subsidies per 1 januari 2013, verdween dit tijdschrift dat al 61 jaar bestond.
Vrijwel meteen werd besloten dat Brabant Cultureel hoe dan ook moest doorgaan. In mei 2013 werd een digitale versie gelanceerd. Op uitnodiging van de nieuwe redactie werd Albert Hagenaars opnieuw redacteur van Brabant Literair, samen met Muriel Boll, Olaf Douwes Dekker, Lauran Toorians en Jace van de Ven.
Zijn eerste bijdrage was een kritiek van de debuutbundel ‘Steenman & Vlindervrouw’ van Ewoud Scheifes.

http://www.cubra.nl/specialebijdragen/BrabantCultureel/index.htm

Redacteur Camiel Hamans organiseerde op zondag 9 juni 2013 een kennismakingsbijeenkomst voor alle betrokkenen in zijn tuin in Breda. Hieronder enkele van de foto’s die toen door Siti Wahyuningsih werden gemaakt.COLOFON

Brabant Cultureel / Brabant Literair verschijnt sinds 2013 digitaal op www.cubra.nl. Vier maal per jaar verschijnt een nieuw nummer, met tussentijdse aanvullingen naargelang de actualiteit dit met zich meebrengt.
De redactie van Brabant Cultureel bestaat uit Muriel Boll, Irma van Bommel, Olaf Douwes Dekker, Joep Eijkens, Camiel Hamans, Rinus van der Heijden (hoofdredactie), Lauran Toorians en Jace van de Ven.

De redactie van Brabant Literair wordt bevolkt door Muriel Boll, Olaf Douwes Dekker, Albert Hagenaars, Lauran Toorians en Jace van de Ven.

Fotoredactie: Piet den Blanken en Joep Eijkens.

Overige (vaste) medewerkers: Ed Schilders (www.cubra.nl), Kees Beekmans (fotografie), Mieke Driessen (illustraties), Demian Geerlings (illustraties), Jeroen Ketelaars (tekst) en Len Munnik (cartoons).

De redactie is bereikbaar via redactiebrabantcultureel@gmail.com

Hier kunt u terecht met vragen of opmerkingen en uiteraard ook met voorstellen voor onderwerpen en met persberichten. Ook kopij voor Brabant Literair kan op dit adres worden ingestuurd.

De redactie doet steeds haar uiterste best om eventuele rechthebbenden van foto’s en illustraties te achterhalen. Personen of instellingen die desondanks denken aanspraak te kunnen maken op rechten worden verzocht contact op te nemen met de redactie.

De bijdragen in Brabant Cultureel en Brabant Literair (tekst, beeld en lay-out) zijn auteursrechtelijk beschermd. De pagina’s mogen enkel voor privégebruik worden gereproduceerd, wijzigingen mogen niet doorgevoerd en gereproduceerde stukken mogen niet zonder toestemming verspreid worden. Voor de afzonderlijke bijdragen gelden ook de auteursrechten van de betreffende auteur, fotograaf of illustrator.Klik hier voor extra informatie over Brabant Cultureel en haar voorlopers.

index