index

DEELNAME AAN PROJECT MET BALLET, POËZIE, MUZIEK EN FOTOGRAFIE


Hartmut De Maertelaere. Foto: Goddie Caubergh.
Hartmut De Maertelaere richt zich als fotograaf regelmatig op literaire manifestaties. Hij is minstens zo geboeid door beweging, met name in dans en ballet. In februari 2016 verscheen zijn eerste boek met foto’s op dit terrein, getiteld: ‘In Clair-Obscur – Gratie door de lens van Hartmut De Maertelaere’.

Ter gelegenheid van de presentatie van deze uitgave werd een culturele avond georganiseerd in Dansstudio Arlekino te Antwerpen waarin hij zijn favoriete genres bijeenbracht: de dans (met medewerking van zes danseressen die optraden in een choreografie van Cathy Baelemans), de poëzie (met medewerking van zes dichters), de muziek (in uitvoering van pianist Billy Pletinck) en natuurlijk de fotografie. De thematische titel van het geheel was ‘Clair-Obscur’, om aan te geven dat De Maertelaere graag in zwart-wit werkt.

Omdat de belangstelling aanhield, werd op 10 november 2016 een tweede voorstelling georganiseerd in districtshuis Kasteel Sorgvliedt te Hoboken.

Van alle zes de betrokken dichters waren teksten op panelen te lezen. Van Albert Hagenaars betrof dat het speciaal bij de foto’s van De Maertelaere geschreven gedicht ‘Clair-Obscur’. De andere dichters waren: Marleen De Cree, Ann Van Dessel, Maarten Embrechts, Bart Stouten en Frank De Vos.

Ditmaal trad alleen danseres Margot Van Hee op. Uitvoerend muzikant was wederom Billy Pletinck.

De avond werd visueel vastgelegd door De Maertelaeres collega Goddie Caubergh, zie onderstaande foto’s.
Het boek ‘In Clair-Obscur – Gratie door de lens van Hartmut De Maertelaere’ kan à 22,00 euro besteld worden via: hartmuzio@hotmail.com.

index