index

GEDICHT 'OVERGAVE' UIT 'PALAWIJA' OP DE SITE ZIEPOEZIE

 


 

ZIEPOEZIE

Op 1 december 2010 manifesteerde de nieuwe website www.ziepoezie.nl zich in de literaire kosmos.

ZiepoeZie is een initiatief van de kunstenaars Kitty Doomernik, Marije Kos en Maria van Woezik. Zij willen op hun site combinaties van woord en beeld laten zien. Het is de bedoeling minstens één bijdrage per maand op te nemen.

De redactie nodigde Albert Hagenaars uit en plaatste zijn inzending, ‘Overgave' / 'Surrender' / 'Penyerahan’, als vierde bijdrage op 3 maart 2011 op de site.

De bijdrage bestaat uit een drietalig gedicht, videobeelden, foto’s en muziek. Bij de origineel in het Nederlands geschreven tekst maakte de Britse maar in Denemarken residerende auteur John Irons een Engelse vertaling en de uit Surabaya afkomstige, al jaren in Bergen op Zoom wonende Agung Soemitro een versie in Bahasa Indonesia. De videobeelden, waarvoor Bongers Productions in Hoogerheide amateurbeelden bewerkte, tonen een traditioneel Javaanse huwelijksceremonie. De daarbij passende muziek, het in Indonesië immens populaire ‘Kebo Giro’, werd uitgevoerd door het Indonesische ensemble Laras Utomo onder leiding van H. Soekarno.

Klik HIER voor de pagina ‘Surrender’ van Ziepoezie.

 

 

De voorgaande bijdragen betreffen:

1)     Het gedicht ‘Pandora’ van Marije Kos bij de installatie ‘Les Fleurs du Mal van Kitty Doomernik.

2)     Het gedicht ‘De wind’ van Pierre Maréchal‘ bij foto’s van Hans Jansen, bij de dansperformance ‘Tempeesten’.

3)     Het gedicht ‘Icarus’ van Pien Storm van Leeuwen bij eigen beeldend werk.


index