indexHET PROJECT 'STRAATPOEZIE
'

Literatuurwetenschapper, poëziecriticus en dichter Kila van der Starre begon eind 2014 een PhD-onderzoek aan de universiteit van Utrecht naar ‘poëzie buiten het boek’ vanaf 1960. Zij kreeg daarvoor een beurs van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en ontwikkelde, geholpen door ICT’ers, vervolgens een interactieve kaart met de naam Straatpoëzie.
De site geeft bij elk gedicht o.a. de naam van de dichter, een foto van het werk, informatie over de initiatiefnemer(s) en, eventueel, over de relatie tussen plek en tekst.
Eén van de doelen is om een zo volledig mogelijk overzicht te bieden van alle openbaar aangebrachte poëtische teksten in het Nederlands taalgebied. Verwacht wordt dat enkele duizenden bestaande gedichten worden geregistreerd. Het proces wordt daarna uitgebreid met telkens nieuwe teksten.

Van Albert Hagenaars verschenen tot dusver zeven gedichten op groot formaat, in o.a. Den Bosch, Bergen op Zoom en Baarle-Nassau. Zijn teksten in Bergen op Zoom, op de hoek van de Van Konijnenburgweg en Wagenpleintje en in stadspark Kijk in de Pot, zijn nu ook te bekijken via Straatpoëzie.

Klik hier voor meer informatie over Visserhaven.
index