Index  index


ALGEMENE INFORMATIE

Evenals de romans en vorige poëziebundels van Albert Hagenaars staat ‘Tropendrift’ in het teken van reizen, interculturele relaties en bovenal de liefde, en wel de liefde in al haar aspecten.

‘Tropendrift’ voert de lezer mee naar Thailand, Maleisië, Singapore en in het bijzonder Indonesië. De meeste aandacht richt zich op het centraal gelegen eiland Java waar precies in het midden de beroemde tempel Borobudur staat. De thematiek van dit heiligdom valt samen met die van de bundel. Geen wonder dus dat ook de gedichten van de reeks ‘Borobudur’ in het midden van ‘Tropendrift’ staan.


Op de achtergrond speelt de geschiedenis steeds een bepalende rol, zowel op het algemene niveau van politiek, religie en oorlog als op het persoonlijke van familiebetrekkingen en liefde tussen man en vrouw, tussen ouders en kinderen.

‘Tropendrift’ brengt door zijn terugkerende personages en opvallende compositie het verhaal terug in de poëzie, zonder de verworvenheden van de moderne dichtkunst af te wijzen. Deze gedichten willen meer dan alleen taalspel zijn, ze willen ook getuigen…

‘Tropendrift’ / ‘Tropical Drift’ verschijnt in een tweetalige editie. De Engelse vertaling is van John Irons.

Tekst op de achterkant van het boek.

 

 

Index  index